Бъди благословена скъпа Еви

Скъпа Еви,
трудно ми е да изразя с думи всичко което чувствам и мисля.Преди половин година бях отчаяна от живота.Чувствах се съсипана и така изглеждах.Знаех че въпреки всичко трябва да се боря, трябва да се погрижа първо за себе си и след това за всичко останало.Бях осъзнала най-драстичните грешки които съм допуснала, това още повече засили отчаянието ми, защото виждах и чувствах последствията. Човешко е да се греши. Аз все още допускам, макар и по-малки грешки – дано не са фатални. Не можех да разбера защо съм била толкова сляпа. Но всичко си има обяснение – депресията в резултат на множество необсъдени и нерешени проблеми, многото загуби, поражения, отлагани / не от мен/ ангажименти и в резултат охладняване на отношенията и това с години.
Силен стрес ме извади на повърхността.След десет месечно лутане стигнах до извода че ми е необходима енергийна помощ и не знаех към кого да се обърна, но съдбата ми помогна и попаднах на теб.Започнахме да работим.За около седмица хроничната умора , която ме владееше от години отзвуча.Почувствах прилив на сили и енергия, почувствах се човек, който има сили и желание да работи, да се бори и живее. Е, на моменти се предавах и все още се случва, но мисля че е нормално.Важното е че не изгубих вярата си за по-добро бъдеще и вярата си в теб.
През цялото време съм се стремила да изпълнявам, до колкото ми е възможно всички твои указания и заръки, менторе. И продължавам и ще продължавам да го правя, макар и на моменти да се отчайвам / въпреки твоите усилия/, но не забравям какво ми каза в началото: че при мен нещата са като българското хоро – едно напред, две назад и ще са нужни повече усилия и от твоя и от моя страна.
Когато човек обича себе си, може да обича и другите и да е полезен и на себе си и на другите хора. Станах по-търпелива, по-спокойна, по-толерантна, по-добра към всички въпреки болката която нося в сърцето си. Почти не изпитвам гняв, а знаеш когато ти се обадих първия път по телефона , че бях кълбо от гняв и нерви . Много рядко вече се случва и веднага след това прощавам на човека който го е предизвикал.Мисля че и това ще отзвучи.Вярвам че когато отзвучат всички негативи на 100 % ще усетя в пълна сила новия си живот. За се га имам още работа , защото съм достигнала около 80 процента положителна промяна . Усетих че вече се обичам и се харесвам.Гледам позитивно на нещата от живота, макар че според мен израстването ми още не е приключило.Моя близка приятелка казва,че поведението и реакциите ми са различни, сякаш съм друг човек- положителен.
Еви, миличка няма думи с които да изразя благодарността си към теб.Ти ме изправи на крака. Накара ме да се радвам на живота и да искам да живея.
Да си жива и здрава,все така отзивчива към проблемите на хората, търсена и обичана!
Много, много те обичам!
Бъди благословена скъпа Еви!
Теменужка от Пловдив
http://www.youtube.com/watch?v=GHHfqd1R2WM&feature=youtu.be

2 коментара по “Бъди благословена скъпа Еви

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.