И-ЧИНГ УНИКАЛЕН МЕТОД ЗА ГАДАНИЕ НА ДУХОВНО НИВО

Какво е И чинг

 

В Китай така наричат книгата на промените. На езика мандарин се произнася като „ай чинг” или дори „ий чинг”, „ай джинг” или дори  „ий дженг”. Има обаче и друго звучене и у нас е познато перди всичко като И дзин – Книга на промените.

„И чинг“ е една уникалса система  система за предсказания. Това е библията на  древнокитайска класическа литература. Тя дава определен начин на живот и представлява един от първите опити на човекът да открие своето място в света. Посочен е пътя и смисъла на живота . „Книгата на промените“ може да се чете и да се разбере нейното учение при това без да се познава системата за предсказване. Тази Свещена книга   се основава на универсалната човешка мъдрост и опит.

„И чинг“ е една уникалса система  система за предсказания. Това е библията на  древнокитайска класическа литература. Тя дава определен начин на живот и представлява един от първите опити на човекът да открие своето място в света. Посочен е пътя и смисъла на живота . „Книгата на промените“ може да се чете и да се разбере нейното учение при това без да се познава системата за предсказване. Тази Свещена книга   се основава на универсалната човешка мъдрост и опит.

Как се гадае с И дцин или И чинг

Специални монети с квадратна дупка и  маркирани обозначения във вид на чертички се хвърлят  на стъбла от бял равнец или камъчета, за да се сътвори една от 64-те основни форми, наречени хексаграми.

Получават се 6 основни линии. Едните са  прекъснати а други – не . Образуват се много варианти ,като всеки дава различен отговор. Самите отговори  показват  уникалните качества на този, който задава въпросите.

Може да се задават всякакви въпроси от материалния или духовния живот.

Самите отговори  е необходимо човек прочитайки ги, да вникне дълбоко в смисъла и да направи необходимата промяна, за да се случат нещата предсказани от книгата на промяната.

Много  малко хора от нашето съвремие използват   този метод за гадание, макар той да е изключително точен.

И чинг се използва и  за лични предсказания, въпреки, че в Китай и Япония тази книга се използва преди бизнес сделки или преди вземане на важни лични решения.

 

И чинг е своеобразна и уникална   карта и преди всичко пътеводител на житейския път към промените.

Според И чинг  абсолютно нищо не е стационарно и неподвижно както и самата природа . Ние хората е необходимо да се адаптираме към това движение наречено от Книгата на промените –приливи и отливи. Влезем ли в резонанс  може  като опитен сърфист да яхнем вълната и да стигнем далеч където искаме.

Ако обаче не послушаме съвета на тази Свещена мъдра книга е абсолютно възможно стихията на водата да ни удави.  Китайците вярват в двойнственат природа. Бяло и черно; добро и зло  Ин и Ян ; мъжно и женско, горе и долу… Те вярват че всяко качество или състояние достига две противоположни крайности: от любов до омраза, от тъмнина до светлина, от мир до война, от радост до мъка и отново обратно. Хората сме безсилни срещу силите на природата.

Не можем да променим някои събития, но най-важното- можем. Това е да  контролираме себе си, за да въздействаме така на съдбата . Трябвада знаем още нещо много важно. За да дойде нещо ново , трябва да си отиде нещо старо. За да се роди нещо ново , трябва да умре нещо старо. Това е мъдростта на Книгата на промените И чинг.

И чинг се свързва с древния мъдрец Конфуций. Той е живял  през VI в. пр.н.е. и е бащата на много морални и политически форми.

Според  Конфуций всеки човек е на неговото си точно място. Всеки млад трябва да  почита по-възрастните и тези с повече опит, без да търси лична полза, а само всеобщо благо. Обществения напредък идва точно от правилното мислене и поведение. Те носят прогреса на индивида и общността.  Има съмнения, че   самият Конфуций не е написал повечето от съжденията, обясненията и коментарите на значението на отделните хексаграми. Има и такива , които  са били добавени по-късно от неговите ученици и последователи.

Същността на И чинг отразява таоисткото вярване, че ние не сме едно с  природата и вселената, а сме частица от тях. Животът, природните сили, хората, дори храната са направени от ян, първичната слънчева концепция на светлината, силата, мъжествеността, логиката и действието. Тя се изобразява като права линия. Ян е балансирано от ин, първичната лунна концепция: тъмнина, приемственост, женственост, интуиция, приемане и бездействие. Тя се изобразява като прекъсната линия.

Според китайското виждане животът е лъкатушкане от добро към зло и обратно.

Това е безкрайно   люшкане между двата олуса и двете крайности.

В мига, в който се стигне  Ян  веднага се връща към Ян. Точно това е причината за постоянните колебания в природата и в човешките отношения.

Ако желаете  да направите сами безплатно гадание чрез  И чинг или И дзин може да   посетите този линк :

https://www.orakul.bg/iching

Ако имате трудно разрешими житейски, емоционални, любовни или материални проблеми и не знаете точно как да си помогнете  може да  посетите   този сайт и да прочетете няколко статии от близо 160, за да намерите  някъде своя проблем. Там много хора са писали как са ги разрешили. Помогнете си сами, за да ви помогне и Бог. Не забравяйте, че Бог помага чрез други хора. Затова е необходимо да намерите своя лекар на тялото или душата си и да изпълнявате  съветите. Направете първа крачка СЕГА  и посетете сайта:

ЛЮБОВНА МАГИЯ МОЖЕ ЛИ ДА ПРИЧИНИ ЛЮБОВНА МЪКА И РАЗБИТО СЪРЦЕ?

Услугите които предлагам са качествени, защото връщат щастието на  хората, които са ме помолили.

Ето какво трябва да напарвите сега :

  1. Да напишете коментар  с цифра  която показва Вашият резултат от теста в началото.
  2. Веднага напишете лично писмо във формата за контакт като оставите актуален имейл адрес. Внимателно проверявайте как сте изписали своя мейл, защото отговора ми няма да може да дойде при Вас ако не е коректно написан Вашия и-мейл. В писмото пишете на кирилица по възможност. Напишете как се казвате и задайте своя въпрос. Необходимо е да прикаччите снимкка на себе си и човека за когото питате ако има такъв. Снимките трябва да са актуални от предишните няколко дни или месеци , да са БЕЗ слънчеви очила и да са ясни.

Когато имам свободно време дори и през нощта аз влизам в пощата и отговарям на всекиго по реда на пристигналите писма. Затова ще помоля да бъдете търпеливи  и очвайте отговора в мейла си.

ИСКАШ ЛИ ДА СТАНЕШ  ЩАСТЛИВ СЕГА?

ПОЖЕЛАЙ ГО И СЕ ЗАДЕЙСТВАЙ  ВЕДНАГА!

НАПИШИ  ЖЕЛАНИЕТО СИ ВЪВ ФОРМАТА ЗА КОНТАКТ

СВЪРЖИ СЕ МЕН И И СКОРО ТОВА  ЩЕ СТАНЕ ФАКТ !

 

 

 

 

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.