Житна диета: Отслабване и пречистване на тялото и духа за 10 дни (интервю)

Статия за феномена житна диета на Петър Дънов. Разговаряме с лечителката Евелина Лютова как този режим се използва за отслабване и пречистване на тялото. При кои заболявания помага, какви резултати дава. Лимец или жито да се използва? Как се прави захранване?
Но нека да минем към конкретните въпроси и отговори, защото те не са никак малко:

ВЪПРОС: Как се ползва житната диета за отслабване?

ЕВЕЛИНА ЛЮТОВА: Много хора са гледали видео интервютата с моите клиенти в интернет мрежата, правили житната диета на Дънов, която аз наричам Божествена Храна. По-долу ще разкажа в подробности за употребата на режима, включително и за отслабване.

ВЪПРОС: Какви резултати дава? Колко се отслабва?

Е. Л.: С житната диета е възможно са се отслабне, ако човек има излишни килограми. Теглото се нормализира.С моите клиенти това е факт и те са отслабвали различно. При едни ефектът е от 2-3 кг намаляване на теглото за десетина дни. При други имаше 12 кг отслабване за 10 дни. Абсолютно индивидуално е и не може предварително да се каже колко ще отслабне. Ако обаче няма такива излишни килограми – не се отслабва.

Третият вариант е ако човек е под нормата на телесното тегло. След като яде Божествена храна като начало той намалява 1 -2 килограма, но след това повишава теглото си до нормалните за височината на човека килограми.

ВЪПРОС: Само за отслабване ли се използва Житната диета ?

Е. Л.: Житната диета или Божествената храна се яде не само когато човек иска да отслабне, а и когато има здравословни проблеми. Благодарение на нея, след няколкомесечно използване по определена схема се решават проблеми като:

 1. главоболие
 2. сърдечно съдови проблеми
 3. исхемична болест на сърцето (гръдна жаба)
 4. разширени вени
 5. проблеми със стомаха – язва , колит, запек, разстройство на червата, хемороиди,
 6. проблеми с бъбреците – цистит, възпалителни процеси
 7. проблеми на черния дроб- камъни в жлъчката,
 8. проблеми с костно-ставния апарат – болки в гърба, кръста, шийно-раменната област, тазобедрени, коленни и глезенни стави, коксартроза, косопад,
 9. алопеция, проблеми с тънки и чупливи нокти,
 10. проблеми с детеродната дейност при жената,
 11. проблеми с половата дейност при мъжа,
 12. проблеми с нервната система.

Всичко това бавно и сигурно се решава като проблем.

Моите клиенти още с първата Божествена Храна или житната диета имат перфектни резултати в здравословен план.

ВЪПРОС: Има ли разлика между Божествената Храна и Житната Диета?

Е. Л.: И да, и не. Продуктите са едни и същи, но начинът на прием е различен. В дълбока медитация на мен ми беше спусната рецептата на Дънов как да я направя по този начин, че да е възможно по-добра за заетите съвременни хора. Всеки един мой клиент знае това.

ВЪПРОС: До каква степен се спазва учението на Петър Дънов?

Е. Л.: С огромно задоволство забелязвам в социалните мрежи, че българинът започва да обръща повече внимание на учението на Дънов. Всеки мой клиент кой чул, кой не чул, започва да изучава неговото учение и с удоволствие забелязва, че това е Пътя, Истината и Живота!

ВЪПРОС: Използване на лимец се препоръчва или на обикновено жито?

Е. Л.: Лимецът е по-добър и здравословен вариант на обикновеното жито, което се третира с химикали за защита от вредители и допълнително се подхранва с изкуствени торове, които се поглъщат от житото. Лимецът се отглежда екологично и аз смятам, че това е по-добър вариант. Не че не съм го правила и с обикновено жито… Има ефект и с лимеца, и с житото.

ВЪПРОС: Какви други видове пшеница можем да ползваме и как?

Е. Л.: Всички видове пшеница са подходящи. Правила съм го с грухано, жито от магазините.

Правила съм го с жито, което се използва като фураж за животните, правила съм го с жито, купено от чужбина, когато съм била извън страната. Става по всякакъв начин. Дори веднъж използвах булгур, което е вид натрошено житно зърно.

Всички зърна, разновидности на житото, съм използвала и всички имат перфектен резултат. Мои клиенти в чужбина не могат да намерят като нашето жито и затова използват такова, каквото намерят в тамошните магазини.

Важното е да се направи този режим и то неведнъж.

ВЪПРОС: Мнения на хората, които са я спазвалия, какви са те?

Е. Л.: Преди време, когато бях в една варненска телевизия, тогавашният директор по финансите ми подшушна да филмирам моите истински клиенти и техните свидетелства за ефекта от моята работа върху техния организъм. Той каза че няма нищо по-ценно от това друг да каже нещо за твоята работа.

Сам човек за себе си може да каже, че е най-добрият и сам да си повярва даже на това, но най хубаво е хората да кажат със своята уста, това, което са изживели наистина.

Купих си специално дигитална камера и започнах да снимам с нея хората, които желаят да споделят своите подобрения и решени здравословни проблеми. Не всеки желае, разбира се. Тези хора, които ще видите по-долу, са мои клиенти от народа и са ми дали съгласието да бъдат снимани. Не са артисти, на които е плащано. Напротив!

Хората са инвестирали в своето здраве, след като са се доверили на моите методи на работа. В социалните мрежи може да намерите още много такива свидетелства на други мои клиенти.

Вижте споделеното на една жена, която на осмия ден след започването на божествената храна осъзнава, че не ѝ е необходимо невероятно голямо количество храна, за да се нахрани.

Е това не може да е случайност!

Вижте една жена, която прави Божествен ритуал и яде Божествената храна:

ПОРЕДНИЯ ДЕН ОТ ДНЕВНИКА НА ЕДНА ЖЕНА ПРАВЕЩА БОЖЕСТВЕНИЯ РИТУАЛ

Емил Димитров от Павликени и съпругата му, доволни от Евелина Лютова и нейния метод на възстановяване с Божествен ритуал и Божествена храна:

отслабнала 4 кг за 5 дни от Божествената храна.

ВЪПРОС: Как се прави захранване след диетата?

Е. Л.: Захранването след този начин на хранене не е нищо особено. Тази Божествена храна доставя абсолютно всичко на човешкия организъм по отношение на хранителни вещества. Тялото е задоволено с всички микроелементи и дори хората, които не са могли без определени храни (примерно шоколад) и количества, вече след тази храна се чувстват здрави, жизнени и енергични. Този вид хранене не игнорира някои вещества от необходимата доза за тялото.

Именно поради това аз не препоръчвам някакво захранване. Стомахът не е бил празен , за да се притесняваме от шокова терапия, която е необходима определено захранване.

Според самия Дънов захранването е следното (в оранжевото каре):

захранване житна диета Петър Дънов

Ето как се прави захранване след житна дието по препоръките лично на Петър Дънов!

Това захранване е по-различно от това на д-р Емилова.

Лично аз препоръчвам моите клиенти да не се съобразяват с такова захранване, защото то не е необходимо. Единствено човек трябва да слуша тялото си и да яде това, което му есе хапва, без да прекалява.

ВЪПРОС: Спазват ли се някакви точни дати всяка година и кои са те за 2016 и 2017 година?

Е. Л.: Що се отнася за Житната диета на Дънов има определени дни за започване. Можете да ги намерите в интернет. Например за тази година е 24 февруари 2016 г. За следващата е 13 февруари 2017 г. Зависи от пълнолунието.

ВЪПРОС: Какво е нужно да имаме, какво да си купим за житния режим или за така наречената от вас Божествена храна?

 1. Чист пчелен мед.
 2. Лимец или жито.
 3. Орехи
 4. Ябълки

Е. Л.: Всичко това дава на човешкия организъм онова, от което се нуждае като градивни микроелементи, минерали, соли, аминокиселини, мазнини и витамини. А как точно се прави, ще дам информация на човека, който иска да направи това добро за себе си. Защо? Защото когато човек започне да се храни по този начин, започват интензивно да се изхвърлят телесни токсини.

Това понякога е свързано с дискомфорт. Аз имам перманентен контакт с моите клиенти и винаги ги направлявам в този път към изчистване на тялото. Има мои клиенти, които преди мен самостоятелно са започвали тази житна диета няколко дни и са се отказвали, защото не са успели да устоят на изкушението да не хапнат нещо друго, освен тези продукти.

Затова е необходима тази морална подкрепа от моя страна, както и наставление за това, какво може да се случи и как са се избегне. Страшно няма! Хората се страхуват от това да не би да останат гладни. Никой не е останал гладен, даже напротив чувства се сит и много от моите клиенти са искали да продължават с нея повече от тези 10 дни.

ВЪПРОС: Как можем да си разпределим продуктите, така че да ни стигнат?

Е. Л.: Направила съм точна инструкция, която човек лесно разбира и се справя. Няма да я споделя на всички, защото преди това има подготовка. Ако някой се интересува от цялата система на пълно телесно и душевно възстановяване ще я споделя само на личен разговор.

Мисля, че е абсолютно достатъчно да чуете от моите клиенти, че се чувстват добре след моята програма за възстановяване. Затова моля да ме извините, но тайните си няма да издавам на всички, а само на тези, които наистина се интересуват от това.

ВЪПРОС: Колко време се пази диетата и как?

Е. Л.: Това е система, която съм изградила на базата на житната диета. Тя е доста по-различна от тази на системата на Дънов. За различните хора е различно времетраенето и продължителността. Когато видя енергийното състояние на човека, чак тогава мога да кажа за конкретния случай какво е необходимо.

Ако искате да знаете за житната диета, можете да напишете в търсачката и веднага да ви излезе информацията. Моята система обаче я пазя само за моите клиенти. Рецептата е индивидуална.

ВЪПРОС: По кое време на годината се прави и как сами да го изчислим?

Е. Л.: На този въпрос ще отговоря пак както на предходния. Ако правите тази на Дънов, можете информацията да изтеглите от интернет. Ако желаете да неутрализирате негативите в тялото и душата, както правя аз с моите клиенти, това е индивидуална информация, която споделям само на тях самите. Давам точна информация кога, как и по колко.

ВЪПРОС: Какво да правим след края на диетата?

Е. Л.: За другите не зная, но в края на моята система хората се радват на здравето и щастието си.

ВЪПРОС: Какво представлява т.нар. ангелска супа?

Е. Л.: В подсолена вода се варят 2-3 картофа и накрая се прибавят една връзка нарязан магданоз. Използва се за захранване след житната диета. Аз лично не я препоръчвам задължително на моите клиенти. Който има желание, може да я прави и яде. Тя е наистина много вкусна. Затова е наречена Ангелска супа.

ВЪПРОС: Има ли противопоказания тази диета? Как действа при цьолиакия?

житна диета противопоказания цьолиакия целиакия

Ако имате цьолиакия (целиакия), забравете за житна диета! Това е едно от нейните противопоказания.

Да, отговорът е в жълтото каре.

ВЪПРОС: Защо тогава трябва да се яде Божествена храна, или житна диета, чиято основа е житото, след като е вредна?

Е. Л.: Божествената храна не е вредна а полезна. Разликата е в това, че при този начин на хранене с Божествена храна житото не се умъртвява с термична обработка и всички хранителни вещества остават.

Именно те са жизнено важни за нашия организъм. Хората, които имат глутенова непоносимост, след един курс на Божествена храна забравят за този проблем.

ВЪПРОС: Може ли да се консумира сол по време на диетата?

Е. Л.: Категорично не!

ВЪПРОС: Какво представлява известната „лечебна криза“ на втория или третия ден?

Е. Л.: Излизането на токсините от тялото е съпроводено с дискомфорт на тялото. При повече токсикирани хора се появяват повече лечебни кризи. Има ли такава криза това е сигурен знак че има лечение.

Забавя ли се лечебната криза във времето, това означава, че тялото е токсикирано в по-големи размери и много отдавна. Случвало се е при първата Божествена храна човек да няма лечебна криза. Тогава той си мисли че всичко е наред при него. Даже една моя клиентка каза, че е извънземна, защото няма като другите лечебна криза. Тъкмо се зарадва и на следващия ден пя друга песен.

ВЪПРОС: Защо точно жито трябва да се консумира?

Е. Л.: Житото не случайно е основата на нашата трапеза. Медицински изследвания са доказали че в покълналото житно зрънце има много повече минерали, витамини, микроелементи и соли, които набъбват в процеса на покълването за нов живот на растението.

Те иначе стоят латентни в самото зърно. Хлябът се прави от брашно, стрито от сухо зърно, в което тези елементи са латентни и не са още живи. Ето затова се получава глутеновата непоносимост. При Божествената храна се използва накиснато жито, в което вече е започнал животът. Затова имаме перфектни резултати.

ВЪПРОС: Как помага при главоболие?

Е. Л.: Божествената храна помага не само при главоболие, но и на целия организъм. Как? Не зная, но помага. Щом помогна на мен и много мои клиенти, значи ще помогне и на друг. Да ви кажа честно, аз мога да карам перфектно кола. Карам по-добре дори от някои мъже. Карам бързо напред, но мога да карам бързо и назад. Това малко жени може да го правят.

Най-интересното е, че мога и да паркирам бързо и от веднъж „софийски гараж“ на 25 см от тротоара. Не зная обаче устройството на двигателя на автомобила. Не искам да го зная, защото НИЩО НЕ РАЗБИРАМ ОТ НЕГО. Разбрахте ли какво исках да ви кажа с този пример? Наистина мога много неща да правя, но механизмът до достигането на крайния резултат не ме интересува. Нещо работи ли, има ли искан от мен резултат – използвам го!

ВЪПРОС: Може ли да се прави при бременност?

Е. Л.: Добре е да се направи няколко пъти преди бременността, за да може организмът на жената да стане силен. По време на самата бременност също може да се прави без никакъв проблем. Даже е много добре!

Нека спомена, че след тази Божествена храна имам няколко забременели жени, които преди срещата си с мен и моя начин на възстановяване нямаха дълги години деца. На едното от тях съм горда кръстница. Бащата на детето е на 60 години и той е щастлив баща на прекрасното си дете. Такива чудеса стават с моите клиенти!

ВЪПРОС: Има ли странични ефекти?

Е. Л.: Да, има странични ефекти. Човек става здрав, усмихнат, щастлив и доволен.

ВЪПРОС: Как се прави за пречистване на организма?

евелина лютова житна диета пречистване на организма

Евелина Лютова разказва подробно за прочутата житна диета.

Е. Л.: Има много начини за пречистване на организма. Всеки може да напише в търсачката и да му излязат хиляди начини. Моят начин е уникален и е комплекс от няколко действия от моя и страна и задължително с участието на моя клиент.

Това е същността на моята работа и няма начин да обясня как моята енергия помага на моите клиенти. Подходът ми е абсолютно индивидуален и именно затова действам по различен начин с различните клиенти.

Скоро ми се обади една жена на моите години. Чела във вестник „Уикенд“ статия за мен и моя ефективен начин на работа. Прочела е проблемите, които разрешавам. Видяла е в списъка, че и тя има доста от нещата.

Намери ме по телефона. Обясних, че е необходимо да се видим, защото по телефон нейните сериозни проблеми не може да се решат.

Насрочихме ден и час и тя започна да разпитва как работя, с енергия ли, с апарати ли, колко процедури и дрън-дрън… Стана ми ясно, че жената само търси информация. В началото на нашия разговор обясних, че с моя метод на работа и въздействие хората хвърлят патерици и махат лекарства. Тя обаче продължава да разпитва, защото била изпила една аптека лекарства и нищо не ѝ помогнало.

Признавам си чистосърдечно, отказах да работа с тази жена още преди да съм я видяла. След като тя не се доверява и не вярва на прочетеното и видяното от моите клиенти, които съм върнала от онзи свят и които са изоставени от съвременната медицина и които клиенти са го казали лично и това е в медийното пространство, аз няма начин да помогна на такъв човек.

Ако вие сте от тези хора, които не вярват – моля пишете коментар и хейтърствувайте.

Ако вие сте човек, който има нужда и иска да подобри здравето си – също пишете.

Помагам само на хора, които искат сами да си помогнат.

Видео №1 Отлични резултати при клиенти на Евелина Лютова

Видео №2: Евелина Лютова ме спаси от смърт!

Видео №3: Евелина Лютова е вълшебницата, която ме спаси от смърт!

 

8 коментара по “Житна диета: Отслабване и пречистване на тялото и духа за 10 дни (интервю)

 1. Скъпа ,Еви. Благодаря ти за отделеното ценно време и за отговора. Разбирам, че работиш с клиенти и методите на работа за всеки са различни и затова не могат така лесно да се напишат и споделят. Но моля, да ми кажете какви са начините да се свържа с Вас и ако ме приемете за Ваш клиент да уточним подробностите. Аз вече Ви писах , че живея в красиво пловдивско село.

  • Здравейте мила Татяна! Нямам време да звъня и да търся клиентите си. Ако имате желание, моля пишете ми лично в моя мейл: info@dalgoletie.com
   Евелина Лютова

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.