Книга „Силата на мисълта“ на Петър Дънов, упражнения за подсъзнанието по Джон Кехоу и за телепатия

Упражнения по книгата „Силата на мисълта“ от Петър Дънов и други. За сваляне в PDF. Техники за овладяване на позитивни мисли чрез „Подсъзнанието може всичко“ на Джон Кехоу, „Силата на настоящето“ от Екхарт Толе и също по телепатия: Как да го накарам да мисли за мен?

Материални ли са нашите мисли, имат ли реално въздействие върху живота, както физическите действия? Мнозина осъзнават, че е така, но не искат да го приемат. Защото ако го приемат, ще трябва да поемат отговорност за своя живот.

По-лесно е да казваме, че от нас нищо не зависи. Че друг ни причинява бедите. Че нещо извън нас, дори Бог, ни праща неприятности и лош късмет. И се страхуваме от неизвестното бъдеще, защото не знаем какво ни е приготвило.

А ето че езотерици и духовни учители от последните 100 години ни казват друго – че всяка ситуация зависи само от нас самите, от нашето възприятие. Че даже ние сами сме я довели в живота си чрез своите мисли, усещания и поведение в предходен период.

sila na misalta-01

Мнозина се бунтуват срещу подобна идея, а други се хващат за спасителния пояс: идеята, че ние нямаме силата да влияем на другите, нямаме силата да променяме хората и конкретните ситуации.

Но сме способни да изменим мислите си, а те ще променят нашите чувства, а оттам ще бъдем подтикнати към различни решения, възгледи и действия, които ще доведат до различна реалност. Ние ще изградим различен от досегашния си живот.

Нива на трансформиране на съзнанието
НивоСимптоми на преминаване
Физическообостряне на хронични състояния, главоболие, повишена Т°С, простуди, грип, травми, болка
Емоционалнорезки изменения на настроението, повишена плачливост, раздразнимост, усещане за самота – излизат стари емоции, потискани с години
Менталнопоява на безумно количество мисли, които са като чужди. Убежденията се поставят под съмнение, появява се натрапчиви мисли
ДуховноИзчистването на духовно ниво минава през загуба на вяра, загуба на връзка с висшите нива (ангели, учители), съмнения в пътя, вътрешно разочарование

Как действа силата на мисълта?

Идеята е, че човек сам създава своята реалност – от ежедневието в малките му подробности до курса в живота и големите събития.

Алгоритъмът е следният: МИСЛИ – ЧУВСТВА (МИРОГЛЕД) – РЕШЕНИЯ

Мислите пораждат чувства. Чувствата пораждат спонтанно действие (което отдаваме на интуицията или се хвалим, че сме били истински) или формират възгледи, по силата на които действаме на бъдещи етапи.

Така първото условие за бъдещата ни програма за действие е мисълта. Когато мислим неосъзнато, получаваме хаотичен резултат – само случайно той може да е желаният. Когато контролираме мислите си и ги насочваме в нужното направление, получаваме друго – проектиран резултат.

Петър Дънов за силата на мисълта

За творческата сила на мисълта пишат автори като Джон Кехоу и Джо Диспенза, които „сериозните“ хора омаловажават като представители на Ню Ейдж движението за нова духовност. Но едва ли някой би обвинил в измислици Петър Дънов. Той е първият, който говори за мощта на мисълта и това се случва цели десетилетия, преди темата да стане модерна на Запад.

Петър Дънов обвързва с мисълта цялата ни съдба. От мислите зависи дали тя ще бъде добра или лоша. С мислите си човек привлича и това, което желае, и това, от което се бои. Просто привлича всичко, за което мисли. Той насочва учениците си да възприемат „права“ мисъл – да мислят правилно, за да творят добра реалност.

Свали от тук: книгата на Петър Дънов „Силата на мисълта“ pdf

Дънов посвещава на мисълта отделна книга, в която има тези, разяснения, примери и дори практики за овладяване на мислите. Той показва как да се укроти недоволната част в човека (нарича я сърдитата Ганка) и как тя да влезе в разбирателство с веселата част – радостната Ганка. Разумният човек се стреми винаги да е весел – това е духовно качество, и чрез разумност да овладява тъмната, недоволната страна в човека.


Упражнения за силата на мисълта

Всеки ден в главата ни се зараждат 60 – 80 хиляди мисли. Повечето са хаотични, минават и се забравят. Върху една част се фокусираме и ги повтаряме ежедневно – те се връщат отново и отново.

Това са силните мисли, които намират материализация в събитията. Те ни носят конкретни беди, нещастия, неприятности, болести. Те могат да ни накарат да бъдем общителни, весели, да се чувстваме щастливи, победители, могъщи.

За нещастие, мозъкът е така устроен, че приоритетно се концентрира върху негатива. Той съществува, за да претърсва и да открива евентуални опасности, които застрашават „неговия“ човек. Но фокусирайки се върху негативни мисли, мозъкът привлича негативни събития. Защото привличаме това, върху което сме концентрирани, нали!

Промяната е нелесна, изисква усилия. В нейна помощ са създадени множество упражнения, практики и техники за овладяване на ума.

Влияния чрез мисълта

Ето и първата задача – да не допускаме мозъкът постоянно да се фокусира върху негативи. Да вземем ума под контрол. Да не позволяваме да мислим неосъзнато, на автопилот. Да не даваме път на страховете, съмнения, тревогата.

И втората стъпка – да сложим позитивен ключ на петолинието на живота. Да мислим за целите и желанията си, да търсим възможностите. Да започнем съзнателно и целенасочено да градим живота си.

Как да задействаме силата на мисълта?

sila na misalta-02

Един човек сяда и пише на хартия конкретен план за своите действия, да кажем за месец напред. И после неотклонно го изпълнява, като не изпуска от очи поставената цел. Той действа по алгоритъм и неговата мисъл се материализира.

Друг човек лежи на дивана и мечтае за желаното. Но не предприема някакви действия. С мислите си той само храни „менталните бесове“, но не създава условия за материализиране. Неговите мисли остават безжизнени – те не получават нужната енергия, която идва от действията.

Положителното мислене не работи – сигурно сте чули това? Да, не работи, ако остане само в сферата на мисленето. Но работи, ако породи възгледи и решения. И да не забравим, че всичко това минава през чувствата. Без чувство нищо не се получава.

Как да привлечем любовта със силата на мисълта?

По алгоритъма мисъл – чувство – решение (действие) се получават всякакви резултати. Сферата на любовта не прави изключение.

Практика за намиране на партньор

Като начало изяснете пред себе си искате ли партньор или не (някои хора неосъзнато се противопоставят на обвързването). При целенасочено обмисляне на въпроса ще изникне усещането за вътрешни пречки и блокажи. Ако откриете такива, първо ще трябва да ги деактивирате, което е отделна работа.

Но да кажем, че няма вътрешни пречки за бъдещо партньорство. Как да действаме? Задачата в тази практика е да напълним образа на бъдещия партньор с живот, да го материализираме в съзнанието си.

Отделяйте 2 Х 20 минути всеки ден, за да „прекарате време с любимия/ любимата“. В началото си представете неговата фигура, след това започнете да я запълвате с детайли, докато получите жив образ. Възобновявайте практиката всеки следващ ден, откъдето сте спрели предишния път – продължете да рисувате образа на човека, когото търсите. Напълвайте го с енергия.

Когато получим жизненоспособен образ, продължете с изграждане на вашите взаимоотношения. Представяйте си как сте заедно, какво правите, как си говорите, как си обменяте ласки. Нужно е всичко да си представяте в детайли, за да се задейства материализацията.

Описаната практика е отлична и работи, стига да й отделяте 40 минути дневно (2 Х 20 минути), колкото е необходимо. Срокът за материализиране зависи от личните ви качества и способности да визуализирате и да се вживявате в това.

Сбъдване на желания със силата на мисълта

Ако искате здраве, благосъстояние или хармонични отношения в семейството, започнете да променяте ситуацията още сега.

 1. Погледнете се отстрани. Как изглеждате, как стоите, какви сте? Отбележете какво не ви харесва и искате да промените.
 2. А сега представете себе си, каквито желаете да бъдете – например успешни, щастливи, обичани. Сложете отляво в своето поле на представите образът си от настоящето, а отдясно сложете образът от бъдещето, желаният. Погледнете ги заедно, сравнете ги, почувствайте разликата.
 3. А сега внимателно придвижете двата образа един към друг и ги слейте. Ще останат някакви излишни неща, които пречат, които не се вписват в образа на човека, който желаете да бъдете. Вземете с виртуална ръка тези излишъци, все едно са торбичка с отпадъци, и ги хвърлете в далечината или под земята. Просто ги премахнете.

На втори етап се минава към работа с конкретното желание. То трябва да се визуализира и изпълва с жизнена енергия, както описахме по-горе в практиката за привличане на любовта.

Местене на предмети с мисъл

Доколко силна е мисълта? Искаме да видим силата й, както сме свикнали – с очите, да „пипнем“, за да се убедим. Ето защо толкова ни вълнува телекинезата – местене на предмети без докосване. Това е демонстрация на психическата енергия в действие на приемливо за материалния човек ниво. Подобни случаи са документирани, дори регистрирани с апаратура. И все пак съвременният човек не вярва. Винаги остава съмнението за някаква задкулисна манипулация, за фокус по невидим механизъм.

Обяснението за телекинеза е следното: мозъкът създава сигнал, сигналът въздейства на ЦНС, ЦНС активира вътрешната енергия и образува поток. Този поток от енергия повлиява предмета и той се задвижва.

Упражнение по телекинеза за 5 минути

sila na misalta-03

Темата за телекинеза се преекслоатира от киното

Съществуват упражнения за усвояване на телекинеза, които отнемат около 5 минути, но всеки ден. Това обучение е полезно и за овладяване на контрола над мисълта. Съзнанието се учи да се концентрира и да се освобождава от излишното.

 • 1 упражнение: представете си, че през вас минават енергийни потоци и се отлагат в слънчевия сплит. Усетете топлината на този запас. После вземете тази енергия в дланите си и си въобразете, че я местите от едната ръка в другата. Правете това по 5 минути всеки ден и ще усетите как вашата енергия нараства;
 • 2 упражнение: седнете срещу огледало и мислено нарисувайте върху него черна точка. Концентрирайте се, като си въобразите как от очите ви излиза златен поток енергия и се събира в черната точка. После извийте глава, без да откъсвате поглед от точката. Старайте се енергийният лъч да остава прикован в това място. Това упражнение също отнема 5 минути дневно;
 • 3 упражнение: След 2 – 3 месеца упражняване по точки 1 и 2 си представете две черни точки в огледалото и местете вниманието си от едната на другата. Изработете си усещането, че се придвижвате от едната точка в другата с усилието на мисълта.

Проверете докъде сте стигнали с пластмасова чашка, обърната върху масата. Насочете енергийната златна пътека към нея и пожелайте да се задвижи.

Как мисълта определя настроението?

Това е доста по-лесно от преместването на предмети. И най-неосъзнатият човек знае как му се разваля настроението, когато си помисли за проблем. Чувствата са пряко следствие от мисълта, а те в съвкупност създават настроението.

Решението е очевидно – не мислиш за неприятни неща и не ти се разваля настроението. Но можем ли го? Някои хора се чувстват задължени да не бягат от неприятностите, а да ги „оправят“. Други не могат да се отлепят от негативните сценарии, защото те им действат като наркотик. Трети го правят по навик, просто негативите в живота преобладават – това е нашето ежедневие.

Същността е друга. Ние сме жертви на автоматичното мислене. Автоматичната мисъл е бързо оценъчно съждение, които предизвиква първичен емоционален отклик: обидно ми е, заболя ме…

Автоматичната мисъл не ни се спуска от космоса. Тя излиза пак от нас – от нашите дълбоки убеждения, които се формират в детството. Ние ги приемаме за истина и не ги поставяме под съмнение, но нерядко те са със спорен морал и истинност.

Засилване на действието с помощ от ясновидец

Мнозина се препъват на първата крачка: не се справят с автоматичните мисли – те дори не съзнават какво ги поражда. Корените им са някъде в несъзнаваното. Без ясна представа какво има в подсъзнанието, ние оставаме спящи марионетки. Управляват ни собствените ни възгледи и убеждения, за които не подозираме. Силата на мисълта остава теория, която Не работи.

Най-просто е да се направи първата крачка с помощта на енергиен лечител, ясновидец, маг, езотеричен психолог – наречете тези специалисти с дума, която ви харесва. Те имат еднакво качество – проникват в несъзнаваното и го разкриват пред съзнателния човек, за да може той да работи с тази информация. Щом една информация се осветли, с нея може да се работи.

Ясновидката Евелина Лютова е придобила известност с успехите си в тази област. Тя успешно осветлява дълбоките пластове на подсъзнанието. В свои интервюта Ева разказва за нещата, които крием в дълбочина и как не ги осъзнаваме. Пациентите й остават дълбоко изненадани, когато узнаят точното убеждение, което ги е управлявало в живота. И още по-интересно е да научат как се е създало това убеждение. Самата информация, която поднася Евелина, действа лечебно. С разкриване на истината тя задейства серия от промени в човека, задейства трансформацията и осъзнаването. Оттам нататък овладяването на собствения живот е въпрос на практика.

Телепатия между двама души

Телепатията, която възниква между съвършено непознати хора, се отнася към областта на седмото чувство и разширява границите на съзнанието. Тя става още по-интересна с потенциала за въздействие над конкретен човек.

Телепатия между сродни души (братска телепатия)

Въпросът се разглежда в две посоки. Едната е телепатия на физически свързани хора – братя и по-точно близнаци. Проведени са експерименти, които доказват психическата връзка между такива хора.

Другото е телепатия на основата на духовна свързаност. Тук се визират близки души в духовния смисъл и конкретно пламъците – близнаци.

sila na misalta-04

Хората имат нереално романтична представа за пламъците – близнаци: виждат ги като любовна двойка във вечността

Пламъците близнаци са фрагменти на една и съща душа, въплътили се в различни тела. Духовно просветени учители казват, че можем да сме спокойни за психическото си здраве, ако усетим присъствието или чуем мислите на своя пламък – близнак. Случва се рядко, веднъж на милиони, но било разтърсващо събитие. Усещали се емоциите, докосването, движението на духовния близнак.

За да се породи телепатична връзка м/у сродени души, началното условие е контрол над мислите, способност да се премахват паразитните такива и да се отвори достъп в съзнанието.

Упражнения по телепатия

А дали се научи телепатия? Има подобни опити, създадени са и упражнения.

 • 1 упражнение. Ако се прави самостоятелно, то развива ясновидство. Ако се прави с партньор, развива телепатия. Вземете тесте карти. Асистентът изважда една и известно време наблюдава изображението й. Концентрирайте се и позволете на мислите си да са свободни. Чакайте в съзнанието ви да се появи образ. В началото няма да има резултат, но с времето ще започнете да улавяте все по-ясно мозъчните вълни на партньора;
 • 2 упражнение. Вземете чужд предмет, обхванете го с длани и се концентрирайте. Задайте си въпроса: За какво сега мисли собственикът на този предмет? Дръжте съзнанието си чисто от мисли и чакайте спонтанната поява на образ, мисъл, емоция. Заредете се с търпение и повече практикувайте, за да получите резултат;
 • 3 упражнение. Помолете близък човек да седне срещу вас и да мисли концентрирано едно нещо. Изчистете съзнанието си и го изпразнете от всякакви очаквания. Мисълта на партньора би трябвало да ви се появи, като спусната отгоре.
Как да въздействаме на човек от разстояние

А това е обратното упражнение на описаните дотук – не възприемаме мисловната енергия отвън, а ние изпращаме такава целенасочено. Ето три методики.

 1. С използване на снимка. Този начин е за начинаещи, защото снимката помага да се концентрира мисълта върху човека – цел на внушението. Представете си как от третото ви око излиза енергия като невидима нишка и се влива в очите на снимката. Докато енергията тече, повтаряйте мисълта, която желаете да внушите. С всяко повторение лъчът от енергия става все по-ярък;
 2. Предаване на късо разстояние. Работи в границите на един дом. Вие виждате човека, но не осъществявате контакт с очи. Съсредоточавате се в себе си и си представяте как от вас излиза енергиен поток. Той се влива в теменната чакра на отсрещния или в неговия слънчев сплит. Енергията носи информацията, която сте решили да внушите. Въздействайте в рамките на 10 – 20 минути и прекратете. На следващия ден повторете. За трайно внушение трябват много подобни сеанси;
 3. Предаване на далечно разстояние. Тази практика е за майстори, които вече са овладели предходните две нива. Ако умеете да въздействате на човек, с който имате визуален контакт, сега трябва да замените материалното тяло с негов визуализиран образ. Тук трябва ярко въображение и усвояване на умението да се създават пълнокръвни детайлни образи. Иначе техниката е същата – енергията излиза от вас и се влива в човека, носейки желаната мисъл.
Как да го накарам да мисли за мен?

Как посредством намерение (мисъл) да заставя друг човек да мисли за мен? В тази посока работи практика, наречена „Зелен лъч“. Представяме си човека, който желаем, сякаш стои срещу нас. Внимателно изграждаме визуалния му образ – да е изпълнен с детайли, жив, одухотворен.

След като имаме ярък и емоционален образ на човека – цел, стабилизираме образа му и започваме работа. Представяме си, че от сърдечната чакра излиза зелена енергия. Бавно и съсредоточено увеличаваме потока от енергия, докато стане дебел и стабилен сноп. След това го удължаваме постепенно, докато стигне до сърцето на визуализирания човек.

Ясно виждаме, как зеленият сноп свързва сърце в сърце. Представяме си как енергията го изпълва, все едно пълним прозрачна бутилка с боядисана в зелено вода. Изпълнени сме от съзнанието, че зелената енергия е любовта.

Работим по описания начин, докато тялото на отсрещния човек се изпълни със зелена енергия – любов. Накрая за стабилизиране на образа обвиваме себе си и човека в енергиен кръг от светлина и отправяме молитва за сбъдване.

След няколко подобни практики ще забележите, че отношението му към вас се е затоплило, а скоро ще има и реално възникнало чувство.

sila na misalta-05

Техника за вдъхване на любов

Практиката подхожда за привличане на партньор, но и за подобряване на отношения с роднина, приятел, началник.

Вижте и ТОВА: Как да го накарам да мисли за мен чрез телепатия?

Как ясновидката помага при нужда?

Описаните техники работят реално. Проблемът е, че са трудно постижими за хората без дълга духовна практика. Още в началото ни препъват паразитни мисли. Другата трудно е визуализирането – то се отдава на малцина.

Началните пречки по-леко се преодоляват с външна помощ. Ясновидците и енергийните практици като Евелина Лютова са ефективни в освобождаване на ауричните тела от паразитни същности, които се намесват и в съзнанието, и в подсъзнанието. Друго, което правят е, да енергизират тънките обвивки на човека, за да имат капацитета да работят в желаната посока.

Ако при всички усилия не се справяте, в крайна сметка практиката може да се извърши вместо вас от ясновидец. Евелина провежда ритуали и обреди са ментално и емоционално свързване на хората, хармонизира отношения, подсилва и насочва любовта.

Упражнения за позитивно мислене

Развиването на позитивно мислене е първото условие, за да се работи в дотук описаните направления. Без контрол върху мислите не е възможно да постигаме целите си, нито да влияем на другите.

Позитивното мислене дава ясни резултати в следните посоки:

 1. Премахване от страхове и комплекси;
 2. Качествено подобряване на живота;
 3. Премахване на неуспехите и лошия късмет;
 4. Извеждане на опит от негативни ситуации;
 5. Оздравяване на физическо ниво.

Присвояване на навика да се мисли позитивно не е само практика за 5 минути дневно, това е отношение към живота. То изисква промени в много посоки. Ето някои:

 1. Избирайте обкръжението си, избягвайте хора, които мрънкат и недоволстват;
 2. Премахнете излишното, изхвърлете от жилището и работното си място предмети, които навяват негативни мисли;
 3. Не преувеличавайте значението на негативните случки, напротив – тренирайте да ги омаловажавате;
 4. Открийте истинската причина за страданията си, а оттам истинската причина да мислите негативно.
Свали от тук книгата на Джон Кехоу „Силата на подсъзнанието“

Твърдението, че подсъзнанието може всичко толкова широко и дълго се прокламира, милиони пъти се цитира и изтъква, докато се самообезсили. Днес за мнозина то е клише, което предизвиква подсмихване. Жалко, защото това са основите на всички успехи в самоосъзнаването и самотрансформирането. В подсъзнанието има огромни резерви, достатъчни да решим всичките си проблеми. Там, където логиката е безсилна, подсъзнанието дава решенията.

Разработената от Кехоу програма помага да се активизират безгранични ресурси. Целта е онази, която лелеем всички  – да променим живота си веднъж и завинаги.


Лечение с позитивно мислене

Неправилните мисли разболяват плътта, правилните мисли я лекуват. Похватите са три:

 1. Позитивни убеждения – афирмации. Тук най-високи постижения бележи Луиз Хей с нейните таблици на болестите и дадени конкретни изречения за излекуване. Положителни твърдения като „Ставам все по-здрав с всеки ден“ работят общо оздравително, а други като „Моят сън е здрав и дълбок“ лекуват конкретни проблеми. Афирмациите се повтарят, докато постъпят в подсъзнанието, откъдето въздействието им става автоматично;
 2. Позитивна настройка – ако тя не се изработи, афирмациите ще попадат на блатиста почва и ще потъват безследно. Нужно е истинско чувство, преживяване, което да „преведе“ мисълта на езика на тялото. Тялото попива не мислите, а чувствата. А за да има ефект, ние чакаме реакция от тялото;
 3. Позитивно мислене като стил на живот – тук излизаме извън конкретиката на мислите и говорим за усещане за целия свят, за умението да гледаме на заобикалящото ни оптимистично. Да се освободим от вредния навик да преценяваме, класифицираме, осъждаме и критикуваме. Това е маниер, който се усвоява с постоянно самонаблюдение и корекция на поведението.

Помощни книги

 • Книгата „Силата на положителното мислене“ на Норман Винсънт Пийл. Тази книга ни учи на вяра. Показва ни как да „хванем“ и да отстраним лошите си навици, които ни вредят. За жалост всички отпечатани бройки са продадени. От book.store.bg ни информират, че не се чакат наличности в скоро време;
 • Книгата „Съзидателна визуализация“ на Ричард Уебстър. Тази книга също е изчерпана и книжните сайтове ни предлагат алтернативи. Авторът ни учи да визуализираме – техника, без която опитите за упражняване на влияние чрез мисъл са обречени на неуспех. Според Уебстър, визуализацията е вградена като способност в човешкия ум, но не е развивана с практическа цел;
 • Книгата „Силата на навиците“ на Чарлс Дюиг. Друг фрагмент от цялостната картина разработва Дюиг – премахване на излишното от мисълта, сърцето, ежедневието. Произведението се цели основно в практически неща от живота като цигарите и преяждането, но техниката е напълно приложима и на духовното поле.

https://youtu.be/AZwvWYk48L4

Свали тук книгата „Силата на настоящето“ от Екхарт Толе

Германският писател и духовен оратор е провъзгласен през 2011 г за най-влиятелният духовен учител в света и най-популярният автор на духовна литература. Във визираната книга той дава следните постулати:

 1. Настоящият момент е единственото време, което съществува. Няма минало, а само памет за него, няма бъдеще, а само очакване за него. Времето е илюзия, която изпива енергията ни.
 2. Бъдете, където се намирате, и се отдайте напълно. Ако ситуацията ви е непоносима, напуснете я, изменете я или я приемете напълно. Това са отговорните типове реакция.
 3. Казвайте „Да“ на настоящия момент. Приемането изглежда като пасивност, но то е нужен етап, преди да се действа. Не е възможно действие, без да има приемане преди това. Съпротивлявайки се на обстоятелствата, ние отлагаме действието и удължаваме страданията си.
 4. Животът ни дава опит, необходим за нашата еволюция. Всичко случващо се ни е необходимо и е за добро. Не приемайте живота сериозно, не се приемайте за жертва. Ние сме души, които се обучаваме.


Позитивното мислене и силата на подсъзнанието

Силата на позитивното мислене няма граници. Който отхвърля негативните мисли, придобива безкрайната сила на Вселената.

Обаче придържането към позитивно мислене е сложна работа, защото навикът да се придържаме към негатива е дълбоко залегнал в подсъзнанието ни. Всичкият предишен опит на душата е складиран в подсъзнанието с цел предупреждение, предпазване, предотвратяване на бъдещ такъв опит.

Следователно, прекият път към положителното мислене минава през подсъзнанието. За предпочитане е извадим оттам негативните програми, да ги осветлим и да ги дезактивираме, вместо да се борим с неясните им очертания и с едва различимите им последствия.

Положително мислене, техники

Подсъзнанието (безсъзнателното) са всички психични процеси, които не осъзнаваме. Психолозите казват, че от тях произтичат 90% от човешките действия. На съзнателно ниво се вземат решения само за 10% от нещата в живота. Как да разберем какво има там, в тъмното? И как да го променим?

Ето една техника, която се целит в дълбоко заложените подсъзнателни убеждения.

 1. Обмислете и ясно формулирайте една своя цел. Съставете текст, който фиксира вашето намерение. То може да е всякакво – финансово, кариерно, семейно, любовно, духовно.
 2. Запишете текста на диктофон и започнете да прослушвате записа по половин час ежедневно в разстояние на 2-3 седмици. Не е нужно да се вслушване в думите или да мислите върху смисъла им. Може да вършите друга работа или да спите.

Техниката ще свърши своето – текстът ще проникне в безсъзнателното и ще залегне там като програма.

Внушение и самовнушение

Описаната техника работи на принципа на самовнушението. Самовнушението е въздействие на собственото съзнание и подсъзнание – осъзнато или не. С помощта на самовнушението ние внедряваме в психиката различни убеждения и програми.

Впрочем, всичките ни убеждения са създадени по този начин. Само че в детството това е ставало стихийно – по силата на внушението. Чули сме някой възрастен да казва нещо и сме го запомнили за цял живот. Приели сме мнението на хора, които харесваме и са ни авторитети. Не сме го поставяли под съмнение. От родителите си сме приемали абсолютно безконтролно, защото те са призвани да ни възпитават.

След като осъзнаем как се случват процесите, можем да ги възпроизведем съзнателно и да ги обърнем в наша полза. Можем да създаваме убеждения не стихийно и случайно, а целенасочено. Помнете, че за възприемането на едно убеждение, една мисъл или идея са нужни само 21 дни.

Най-ефикасните методи за самовнушение са афирмациите, визуализациите, психогенните тренировки, медитациите, хипнозата и някои конкретни психотехники за съзнателно изменение на несъзнаваното.

Как мислите ни променят нашето бъдеще,  вижте в следващото кратко  видео:

И един видео отзив за Евелина Лютова

„Помислих, че Божествения ритуал прилича на индианските пред огъня и хората крещят Ау-Ау.“ Това каза моята клиентка Петя от София, след като разговаряхме след първия Божествен ритуал, пише Евелина Лютова като описание на видеото, което ще видите и чуете по-долу.

Упражнения "Силата на мисълта" от Петър Дънов, "Подсъзнанието може всичко" на Джон Кехоу,

Петя от София

Ето един пример за телепатия и силата на мисълта: Странно е, че  часове преди това аз бях посветена в още една чудесна Хавайска техника и метод за решаване на проблемите на моите клиенти и получих своето духовно име Ая Акуя от моите Висши духовни учители и водачи. Няколко години преди това ми бяха подсказали само първото ми духовно име Ая. Това го споменах по време на моето гостуване в Тв7 в предаването „Споделено с Камелия”. Тогава обаче си мислех, че така се наричат ТЕ-моите Духовни учители-водачи. В същност те самите така са ме наричали -„Ая”.

На Хавайски:

 • „А” е буквата, която съответства на буквата на ТАТКО, ТВОРЕЦА или БОГ.
 • „Я” е буквата, която съответства за жена,
 • К е буквата ,която съответства на думата домашно огнище или дом.
 • „У” съответства на унил.

В общия смисъл името ми ще рече „Пратена от Бог, за да помага на унилите да подобряват проблемите в дома и живота си“, или накратко „Божествена помагаща жена”. Това е голяма чест за мен и съм благодарна на Бог и Висшите сили, че ме удостояват с това призвание да помагам по този Божествен начин.  Мога да разказвам с часове за това какви чудеса  се получават след моята работа с клиентите ми, но предпочитам да чуете лично нашия разговор с Петя от София и сами са се убедите в ЧУДОТО на ИЗЦЕЛЕНИЕТО:

Мир от мен Ая Акуя- Евелина Лютова- парапсихолог

 

Училище за магьосници

Първоначално публикувано на:06.09.2022 @ 10:15

4 коментара по “Книга „Силата на мисълта“ на Петър Дънов, упражнения за подсъзнанието по Джон Кехоу и за телепатия

 1. Вярвам в телепатия и силата на подсъзнанието, опитвам се за положително мислене, но нещо постоянно ми пречи, нещо в мен, което усещам, но не знам как да се преборя. Моля за съвет за конкретна практика?

  • Благодаря за позитивния коментар, Мария! Който ме помоли винаги давам насоки и съвети.

 2. Много години ходя по практики, имам рейки, изис сейким, акаши и доста си промених живота, но недостатъчно. Благодарна съм на Ева, че откри причината и ме спаси. В аурата имах вклинен паразит енергиен червей, който ме е държал към негативни егрегори. Те са ми изпивали жизнената енергия.

 3. Изкарах камъни от жлъчката с афирмации, но трябваше много упорство, много време. Все пак се получи, нямаш избор и трябваше да съм упорита и успях. Изречението беше: Моята жлъчка е чиста и работи прекрасно.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.