Защо мъжете бягат от жената, която харесват?

Кога един мъж бяга от една жена? „Той ме харесва, но ме отбягва“. Какво да правя, когато това се случва?

Лудо влюбената жена е интересна за художествената литература и кинематографията. В живота, оказва се, тя не е така атрактивна. Много мъже я възприемат като опасна и предпочитат да не са забъркват във „филми“. Рисковете от прекаленото влюбване до степен на обсебване идеално са онагледени във „Фатално привличане“.

Симптоми на влюбения мъж
ПризнакКакво се крие зад него
Полага грижи за външността сииска да се хареса
Любува се и изпраща с погледгенерира положителни вибрации
Физически контактреакция на неврохимическо ниво
Помага и се грижиизпитва потребност да бъде партньор

Защо мъжете бягат от жената която харесват?

Духовното обяснение на този феномен: безпаметно влюбената жена е опасна за потомството на мъжа. Дори да не стига до крайности, всепоглъщащото я чувство ще й попречи да бъде отдадена на децата майка. Подсъзнателно мъжете избират не красота, не сексапил, не довереник, а добра майка за своите наследници.

На осъзнато ниво мъжете биха изтъкнали по-практични и видими мотиви.

Нещата стават твърде бързо и лесно

Човекът се енергизира от предизвикателства. Лесната плячка не е интересна и ценна. Тя задържа ума и вниманието за минути. Цени се това, което придобито с упорство и старание.

Страх от интимност, страх от чувства

Любовната връзка е ежеминутно влагане на енергия – време, внимание, грижа. С поколенията се увеличава възрастта, на която мъжете са готови да поделят ресурса си.Любов мъж жена Евелина лютова 02

Не получава това, от което се нуждае

В миналото са съществували битови причини за създаване на семейство. Мъжете са имали нужда да се води домакинството, да им се помага в стопанството и т.н. Изискванията са се покривали от всяка здрава, млада жена.

Днес се търси съвпадение на собствените разбирания за отношения и начин на живот. По-трудно е да се покрият конкретни специфични нужди.

Още по темата ТУК: Кога започва да му липсваш на мъжа след раздяла? Мълчанието и поведението му, как да ги тълкуваш?

Не е готов за сериозна връзка

Много млади мъже виждат негативната страна на връзките – ангажимента, влагането на психическа енергия, ограниченията и съобразяването с друг човек. Раздялата със свободата е нелеко решение.

Заседнал е в рутината си

Животът на сингъл работещ мъж е приятен. Той се ползва от целия си доход, живее нашироко спрямо женените си приятели. Ежедневието му го радва в материален план. Засяда в приятна рутина, която би се нарушила само от много мощен любовен стимул.

Бил е наранен в миналото си

Съществува и тази опция – неуспешна връзка в миналото, преминаване през любовно страдание или през неприятна раздяла. Такъв минал опит кара мъжа да бъде предпазлив. А днес той може да си позволи да бъде предпазлив, защото няма материален стимул да се ожени.

Излиза от дългосрочна връзка

Дългогодишните връзки, които в нормалния момент не са прераснали в брак, често се разрушават. Партньорите излизат от неуспешното взаимодействие психически изтощени. Мнозина са с настройката да си починат.

Раздава го играч

Манипулаторът е характер, който се проявява и в любовта. Една група мъже обичат да бъдат безпрекословни лидери. Те се налагат с психическа сила. Манипулират жената, за да я опитомят и подчинят.

Преминава през труден период

При трудности в работата, кариерата или финансите, мнозина предпочитат да отложат любовните отношения. Те концентрират вниманието и силата си в проблема. А и щадят психиката си, освобождавайки я от излишни товари.

Опитайте любовна магия

Да обобщим: днешните мъже се въздържат от любовни отношения поради ред свои убеждения и предпочитания. Това е добре, защото върху такива неща се въздейства и те могат да се променят. Опитайте с любовна магия!

Психиката е енергийно поле, което по-бързо реагира на външни стимули, отколкото материята. Затова и днес любовните магии работят перфектно. Чрез енергийно въздействие се променят мислите, чувствата и приоритетите. Могат да се изменят целите в живота и потребностите.

Наистина опитайте за вашия конкретен човек. Любовната магия е точният метод да се диагностицира пречката. Ако не разбирате защо даден мъж ви харесва, но ви избягва, любовната магия ще разкрие истинските му мотиви.

Вижте и ТОВА: Магия с цикъл (мензис) за привличане на човек. Как се прави? Гадаене по менструалния цикъл.

Държи опциите си отворени

Да не изключваме напълно съществуването на меркантилни мъже. Все още е актуално да се гонят материални изгоди от любовните връзки. Материалистите не пресичат възможности. Те разглеждат всички опции, за да изберат най-изгодната.

Кога мъж харесва жена, но не го показва?

Прикриването на чувствата показва, че те съществуват. Наблюдаваме го при влюбените мъже. По-рано уверени и смели, те губят решителност, щом се влюбят. Започват да страдат от нерешителност, срамежливост. Чувстват се неловко, боят се да се открият, да покажат своята слабост.

Любов мъж жена Евелина лютова 011

Мъжът скрива своите чувства, защото смята, че:

 • трябва да ги скрива. Някои мъже са възпитани, че не е мъжко да са емоционални и чувствителни;
 • любовта го прави слаб и уязвим. Той се стреми да показва, че държи контрола и е недосегаем;
 • любовта ще го нарани. Мнозина имат негативен опит и се боят, че пак ще изпитат болка;
 • не трябва да показва зависимост, най-малкото от чувства.

Бихме изброили сигурно още 100 причини, доколкото всички бариери и ограничения се намират в ума и разбиранията на мъжа.

Кога един мъж бяга от една жена, макар да я харесва?

Освен визираните до момента причини, да видим и един съвсем разумен довод за избягване на отношения с дадена жена. Някои мъже избягват дами, които ги привличат сексуално, но не са подходящи за тях. Дисциплинираният мъж е в състояние да овладее нагона си и да се отдалечи, за да не влиза в сложни ситуации.

Кога един мъж не те иска?

Накрая да изтъкнем и тази опция. Мъжът избягва дадена жена, защото просто не я иска. Не я харесва, тя не го привлича.

Мъжът има вграден датчик за откриване на подходящата жена. Той винаги знае коя е най-добрата за него и за децата му. Понякога мъжете пренебрегват данните от датчика, но той работи безотказно и подава нужната информация.

Защо мъжът отбягва жената, която не иска? Той усеща интереса й и се чувства неудобно в позицията да бъде харесван, преследван и свалян. Не му е свойствено да се дърпа и да отказва, защото това не е „мъжко“, според едновремешните разбирания.

Как мъжете показват интерес?

В началото мъжът не демонстрира своето отношение. Докато е неуверен в отсрещния отговор, той е умерен и предпазлив. Но чувствата му прозират в неговото поведение.

Вербални сигнали:

 • Има активен интерес, задава въпроси;
 • Прави комплименти;
 • Поддържа разговор.

Невербални сигнали:

 • Търси контакт / среща;
 • С удоволствие отделя време;
 • Поддържа зрителен контакт;
 • Използва жестове и мимики;
 • Допуска случайни докосвания с ръка или рамо.

Стъпки, които трябва да предприемемЛюбов мъж жена Евелина лютова 01

Жената спонтанно откликва на мъжкия интерес, когато се вълнува и е заинтересувана. Тя отговаря с поглед, с усмивка и приема лекото докосване. По този начин тя окуражава мъжа да продължи. Показва му, че има взаимност и започва взаимодействие. В началото този своеобразен разговор без думи е неуловим, но осезаем за участниците.

Описахме идеалният случай – той проявява интерес, тя откликва. В живота по-често се случват други, неидеални варианти.

 • Той има интерес, но не го показва – може би е неуверен, очаква да бъде отблъснат. Жената ще го окуражи, като демонстрира своя интерес към него.
 • Той не е наясно със своите чувства – жената ще му помогне по-бързо да ги изясни, като инициира контакт и взаимодействие.
 • Той няма чувства и интерес – романтично е любовта да се зароди естествено и да се изживее спонтанно, без външни стимули. Някои жени не се съгласяват с това. Те се стараят да породят чувства. Има разни начини за това – психологически и езотерични.
Заклинания и ритуали, когато ни игнорират

Любовната магия съществува от векове. Кармично използването й е оправдано само в един случай – когато се предполага наличието на чувства у мъжа, но има външни пречки за събиране на двойката. Тогава магическите ритуали помагат по един благороден, чист начин, без да причиняват кармично обременяване. Т. нар. бяла магия събира насилствено разредели двойки, пречиства съдбата им и позволява на естествено появилата се любов да просъществува.

Има и черна магия – това са ритуали и обреди, които насилстват над човека. Те изкуствено въвеждат чувства в душата му или още по-лошо – обвързват го чрез зависимост и подчинение, без да съществуват чувства. И днес има кой да направи такава магия и без съмнение се прави от жени, които не признават поражение. Обаче нека се знае, че това средство не остава незаплатено. То винаги се уравновесява енергийно в бъдещ период. Жената постига желания мъж, но не винаги постига желаното щастие.

Погледнете и ТОВА: Силен ритуал за връщане на любимия. Магия за любов с кръв от пръста. С име.

Ето и едно писмо, в тази връзка

Мила Еви,

Благодаря ти за това, че ми показа пътя към моето щастие и как да вървя по него. Показа ми как могат мислите ми да правят чудеса, по-точно позитивното мислене как се материализира в постигане на цели и мечти.

Majete Byagat Ot Jenata 01

Показа ми какво вълшебство са прошката и благодарността, как се диша леко като си простил и на най-върлите си врагове, и на волни и неволни обиди от близки или непознати и като благодариш на Бог за всичко, включително и за уроците, които ни дава и изпитанията, на които ни подлага. Научи ме колко много дават молитвите към Бог, как след това обстоятелствата се подреждат така, че молитвите се удовлетворяват. Научи ме да говоря с Господ. Макар и само мислено с мои си думи, но го правя.

Пламенита

Сигурно има още много неща, за които да благодаря, мила Еви, но това е написано на един дъх, от душа, за това, което направи с мен само за 4 месеца. Ти ми върна любовта, семейството и щастието.

С МНОГО ОБИЧ: ПЛАМЕНИТА от Пловдив

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.