Рецепти за отказване на алкохола. Домашно лечение

Класация за най-добра рецепта за отказване на алкохола. Лечение на алкохолизъм в домашни условия. Кодиране, магия и лепенки против алкохолизъм. Как да лекуваме алкохолизма тайно? Бабешки методи и чай за отказване от алкохола

Алкохолизмът е дълбока хронична патология и социален проблем. Периодичната интоксикация отключва соматични прояви и личностни изменения.

Класическата медицина разглежда болестта като следствие от интоксикация, окултните науки я отдават на нездрави енергийни зависимости с кармичен или насилствен характер.

Медицината лекува алкохолизъм, водейки болния през 4 задължителни етапа.

Класическа терапия на алкохолизъм
Поредни етапиСъщност
Извеждане от запойзапой е поредица от напивания без излизане от махмурлука. Болният не понася главоболието и повръщането и приема нова доза, за да ги потисне
Детоксикацияизвеждане на токсичните отлагания от телесни течности и тъкани с помощта на сорбенти и диуретици
Възстановяване на функциитевръщане на ч. дроб и храносмилане към правилно функциониране, доколкото е възможно, паралелен прием на медикаменти
Рехабилитацияпсихологическа помощ за излекуване на провокатора, прекъсване на зависимостта и социално включване

Етапите се следват в специализираните клиники, за които ще прочетете по-долу. Но мнозина не могат да си позволят скъпото лечение или се боят от него. На това се дължи популярността на домашните методи.

Бабини рецепти за отказване на алкохола

Народната медицина счита, че желанието за пиене възниква поради недостиг на калий в организма. Добър източник на калий е медът – 1 с.л. от него доставя 11 мг при нуждата от 4.7 мг. Заедно с това се набляга на храни – носители на минерала като ядки, бобови, картофи, тиква.

Чай от мащерка против алкохолизъм

На тази терапия болните се подлагат доброволно. Мащерката винаги издава присъствието си. Тя се смесва с алкохола, като по този начин създава отвращение към напитката. Заедно с това билката отхрачва, детоксикира и лекува вътрешни възпаления.

Сварява се силен, наситен чай от мащерка с приблизителна пропорция от 8 г на 200 мл вода. Вари се индиректно половин час, за да пусне цялата си етерична субстанция.

Чашка с 50 мл алкохол се долива със 100 – 120 мл от чая. Ето и още топ рецепти.

Лечение на алкохолизъм в домашни условия

 • Билков сбор против алкохола. Съчетават се 4 ч.л. мащерка, по 1 ч.л. горчив пелин и черв. кантарион. Смилат се и се смесват. 1 с.л. от сбора се попарва с 200 мл вода. След 2 часа настойване се процежда. Пие се по 1 – 2 с.л. преди всяко ядене (4 пъти дневно), курсът е 3 месеца. Подобрение се чувства след 2 седмици;
 • Корен от девисил с дафинов лист. Коренът се нарязва, добавят се няколко листа от дафина ивсичко се залива с водка, колкото да се покрие. Настойва се 2 седмици;
 • Семена от тиква в обем 1 ч.ч. се смилат в кафемелачка, заливат се с водка за 1 седмица.

Всички настойки се дават на болния да ги изпие на няколко подхода. Въздействието им е провокиране на отвращение към алкохола. Дафината разстройства стомаха, тиквата причинява повръщане и диария.

Най-щадящият народен метод е с кисели ябълки. Изяждат се по 3 броя на ден, но тънкостта е друга – във всяка ябълка се вкарват по 7 гвоздея и се държат 24 ч. Пироните се изваждат и ябълките се изяждат. Лечението е 6 седмици.

Мнение №1: Спасих мъжа си от алкохолизъм
reni-chankova-nova-zagora-recepta-alkoholizam-01

Рени Илиева от Нова Загора

Мъжът ми си е пиел отпреди сватбата, но не бях схванала, че е здравословен проблем. Като младоженка вместо да се радвам и да се забавлявам, почнах да лекувам алкохолизъм. Пробвах повечето домашни методи – открити и тайни. От някои имаше подобрение, други го разсипаха здравословно. Не знам кой акъл ги е измислил.

Спасението дойде от Евелина Лютова, за която чух случайно и реших, че е знак от Горе. Медицината прави кодиране, Евелина – разкодиране. Тя намери енергийни зависимости в рода и в личната съдба на съпруга ми. Прекъсна патологичните връзки и възстанови енергийното му поле. Подобрението беше рязко, видя се в един ден. Оттогава вървим към все по-добре.

Разказвам това, за да се осъзнае, че алкохолизмът не е само здравословен проблем.

Рени Илиева от Нова Загора

Как може да помогне лечителката Е. Лютова

За всичко има лек, алкохолизмът и пристрастяването към цигари не правят изключение. Но трябват постоянство, вяра и търпение. Това е веруюто на Евелина, която от 30 години отказва заклети алкохолици.

Нейните методи не са разбираеми от пациентите, защото не се върши нещо видимо. Например пациенти разказват, че Евелина им е купила кутия от обичайните им цигари, но точно тази кутия се е оказала неописуемо противна. Оттам нататък не са пипнали.

По подобен начин Ева отказва от алкохола. Методите й са енергийни и магически. Не дава лекарства, нищо за пиене или ядене. Разрешение от пациента не се изисква, макар че е въпрос на етика човекът да знае, че е лекуван. Но ако болният е агресивен, заплашва живота и здравето на близките си, Лютова нарушава принципите и помага за преодоляване на зависимостта.

Кодиране против алкохолизъм

Доскоро се въприемаше като чудодейно лечение, а сега е пълноправен участник в системата за лечение на зависимости. Изпълнява се от нарколог, минал специална квалификация.

Под кодиране се разбира въздействие за предотвратяване на срив у пациента. Използват се медикаменти (дисулфирам), предизвикващи неприемане на алкохола, психотерапия и химическа блокада на еуфорията при пиене. Пациентът не изпитва удовлетворение от пиенето и сам се отказва.

Чай за отказване от алкохола (др. рецепти)

Готовата билкова комбинация Демир бозан бива наричана от пациенти чай против алкохолизъм. В действителност съставът има по-широки функции, които обхващат и оздравяване на пострадалите от спирта органи и системи като кръв и ч. дроб.

Билките въздействат и на психическата сфера, премахвайки причините за пиене и последващите алкохолизма личностни изменения. Основният ефект от Демир бозан е потискане на стремежа към пиене.

Въпреки че е билков продукт, Демир бозан не се числи към бабешките методи против алкохолизъм. Той е растително средство с доказан фармакологичен ефект.

Бабешки методи за отказване от алкохола

Бабешки методи се наричат похватите, които просто развалят спиртната напитка и провалят удоволствието от пиенето. Алкохолиците употребяват всичките си пари за пиене, те нямат възможност да си купуват още и още бутилки.

За разваляне на вкуса се ползват миризливи гъби от торищата, вмирисани рачешки и мидени черупки, зелена миризливка, изпражнения на кокошка. Субстанциите се смилат или накисват в спирт, после се добавят към бутилката. Известен метод е да се пусне бутилката спирт в помийната яма, за да поеме „ароматите“ й.

Магия против алхохолизъм

lidia-kirova-karlovo-recepta-alkoholizam-01

Лидия Кирова от Карлово

Първите ми спомени са за изцепките на баща ми, който се е върнал пиян. С годините се влоши, започна да посяга. Когато пораснах, настоях майка да направи нещо, да не търпим повече.

Ние сме от малък град, нямахме идея към кого да се обърнем. Лутахме се няколко месеца, когато чухме, че алкохолизмът може да е от магия и тогава пак се прави магия за разваляне на първата и за освобождаване.

Намерих координатите на Евелина Лютова и й позвъних за разваляне на магия. Тя изслуша цялата история и зададе още въпроси. Така се започна.

Не зная кой и какъв метод на Евелина свърши работа. Тя направи енергийно въздействие, развали стара магия, работи с някакви кодове за пресичане на алкохолното влияние и завърши с Евитерапия. От няколко месеца татко не е пил. Безкрайно съм  благодарна на Еви!

Лидия Кирова от Карлово

Вижте и ТОВА: Магия против алкохолизъм. Турски хапчета за алкохолици. Топ начини за тайно лечение на алкохолизъм и отвращаване от алкохол.

Лепенки против алкохолизъм. Откъде?

Има два вида пластири – за интоксикация и срещу махмурлук.

 • Детокс – лепенките не спират влечението към алкохола, а помагат на тялото да се възстанови и частично парират негативите от спирта. Прилагат се на всякакви етапи от състоянието, алкохоликът винаги се нуждае от изчистване.
 • Лепенките против симптомите на махмурлук зареждат тялото с витамини и билкови екстракти с цел по-бързо преодоляване на негативите и възстановяване. Някои като „Синьо утро“ едновременно почистват и енергизират.

Хапчета и лекарства за алкохолици

В лечението на алкохолизъм се ползват разни групи препарати.

Едната група са симптоматични. Те премахват последствията от пиенето, накратко – против махмурлук. Такива са капсулите с кудзу. Коренът облекчава абстиненцията, лекува физическите страдания, ускорява детокса на тъканите и кръвта. Заедно с това той намалява и глада (зависимостта) от алкохол. Извлекът от кудзу е сред най-ефикасните в своята група.

Друга група лекарства предотвратяват пиенето, като предизвикват повръщане от глътка алкохол. Например капки против алкохолизъм Алкофитал заедно с алкохол причиняват прилошаване с гадене, което прави невъзможно по-нататъшното пиене. Тези продукти имат компоненти за имунитета, за успокояване на нервите и др. полезни ефекти.

Същинското лечение се осъществява от трета група медикаменти, към която спадат Дисулфирам, Налтрексон, бензодиазепини, Налмефен и др. В началото, когато се проявява абстиненцията, се предпочитат бензодиазепини като диазепам и лоразепам.

Лечение на алкохолизъм Евелина Лютова 02

Дисулфирам на флакон и като имплант Есперал

Дисулфирам се включва при дълбоки хронифицирали състояния, за да помогнат на пациента да не пие. Дисулфирам специално може и да се имплантира. Той пречи на усвояването на спирта, поради което болният изпада в тежко състояние със сърцебиене и други симптоми на спешно състояние.

Налтрексон работи различно – той пречи на удоволствието от алкохола, с което обезсмисля пиенето. Лекарства като Акампросат профилактира рецидиви. Налмефен намалява дозите.

С цитираните препарати се работи в клиники, те не са за домашно приложение. С някои от тях болните могат да излязат от клиниката и да живеят нормално.

Освен цитираните лекарства се ползват и една група медикаменти за възстановяване на органите, главно ч. дроб. Такива са Трансметил, Хепа Мерц, Карсил.

 • Трансметил е препарат с адеметионин, който предпазва от жлъчен застой. Прилага се при цироза;
 • Хепа Мерц е гранулат с орнитин и аспартат, който изчиства амоняка от тъканите. Прилага се при нарушена естествена способност на ч. дроб да пречиства тялото;
 • Карсил е стандартизиран силимарин в подкрепа на функционалността на главния филтър. Качеството на препарата е отдавна доказано в практиката.
Мнение №2: Моят начин за бързо лечение на алкохолизъм

Здравейте, искам да споделя моя начин за избавяне от това зло, алкохолизмът. Лечението подейства сравнително бързо, но да стигна до идеята за него ми отне много време. Имах успех, когато се отказах да търся перфектното лекарство, най-добрият медикамент. Осъзнах, че вълшебно хапче няма. Предприех друга тактика – да опитвам всичко, без да се гнуся и да ме мързи. Просто да не се оставям без лечение, каквото и да е то.

Проблемът е, че подвластният на алкохола няма вътрешна сила да се лекува. В тази част ми помогна Евелина Лютова. Тя ме подкрепи „отвътре“ както се казва с невидимите си методи. Даде ми мотивация и сила да се справям и да съм последователен. Лекарствата сработиха, просто защото им дадох шанс. Но моят шанс ми даде Еви.

Начини за тайно лечение на алкохолизъм

Тайното лечение не е чудодейно. Това са методите, които развалят алкохола и отнемат на болния възможността да пие. Разчита се на това, че алкохоликът няма безкрайни записи от спирт. Тайното лечение използва методи, които описахме по-горе сред народните методи. Питиетата се развалят като вкус и аромат с мащерка, торни гъби, люти чушки и др.

Лечение на алкохолизъм с имплант. Къде?

Някои частни клиники за терапия на алкохолизъм ползват метода на имплантите за осигуряване на сравнително нормален живот на лекуващия се. Под кожата се зашива ампула с дисулфирам, която постепенно освобождава от лекарството. Как действа дисулфирам вече описахме по-горе.

Импланти се поставят примерно в On Life Clinic София. Цената на лечението зависи от продължителността. Минимумъм е 7 дни – 700 евро, максимумът е 1 месец – 2 000 евро. Има възможност да се договори индивидуална цена за 3-месечна терапия.

Он Лайф е от клиниките за терапия на алкохолизъм, които са частни или на финансирани чрез фондации организации. „Държавното“ лечение се извършва в Психиатрични болници, най-известна сред които е в Суходол.

Клиника за лечение на алкохолизъм. Топ 5

Не всички алкохолици се нуждаят от хоспитализация. В клиника се влиза при тежки състояния и за детоксикация. Преодоляването на абстиненция не се случва извън болница, а и в това време пациентът се нуждае от специализирано наблюдение.

Лечение на алкохолизъм Евелина Лютова 01

В наркологичните клиники се започва със спешната помощ

Клиниките за терапия на алкохолизма предоставят услуги в целия процес от първоначалното обезболяване и детокс до социализацията обратно в нормалната среда. Лечението в тези клиники не е насилствено. Целта е да се достигне комфорт с помощта на медикаменти и психотерапии.

Следващите частни клиники са сред водещите в страната, но не сме ги класирали по качество на услугата.

 1. Ренесанс Интер – Варна работи със зависимости към спирт, хазарт и опиати. За блокиране на пристрастяващите субстанции се ползват дисулфирам и налтрнексон. Поставят се импланти Есперал. Специалистите гарантират винаги успешно лечение. Цената е в диапазона на 900 – 3000 евро според срока на терапия. Клиниката е на ул. 13 в Евксиновград;
 2. Център Жива – София се справя с всички видове зависимости, болните се укрепват психически и се лекуват причините. Там се провеждат индивидуални и групови терапии, има програма за последваща рехабилитация. Центърът е в кв. Яворов, на ул. Мизия 7;
 3. Диспансер за психически заболявания – Бургас лекува зависимите от околностите на морската ни столица. Звеното за зависимости е установено в кв. Лазур. Лечението се изпълнява със субститол, налтрексон (Ревия) и  разни терапия, включително семейни;
 4. Медикус Алфа – Пловдив провежда 2-годишна поетапна терапия на зависимости, която започва с 5-дневен детокс и възстановяване на ч. дроб, продължава с психологически услуги и лечение на соматиката. Този етап е ключов за преодоляване на стремежа към алкохол. На крайния етап се стабилизира пълно въздържание. Клиниката е на ул. Велико Търново №21;
 5. „Път към свободата“благотворителна програма в Пловдив, ул. Михаил Такев. Реализира се от фондацията на Н. Потопаева. Пациентите се обслужват безплатно. Започва се с карантина за отказване от спирта, минава се през детокс и стационар и следва 3-месечен етап за психологическа работа. След 9 месеца в стационар пациентите минават към социална адаптация, която отнема още 9 месеца.
Добър психиатър за алкохолизъм

Лечението на алкохолизъм се провежда от психиатри със специализация по наркология. Това са най-адекватните специалисти. Психотерапевтите покриват само част от процеса, който включва съчетание от медикаментозна и психотерапия.

У нас активно се търсят добри специалисти по лечението на алкохолизъм. Причината е, че често болните се провалят поради ниска мотивация или излизане от лечебната схема, а негативът остава за психиатъра. Тук ще дадем някои имена, но това не са специалисти само с положителни отзиви.

 • Раднево (района на Стара Загора) – в най-голямата държавна психиатрия се откроява д-р Иван Добринов. Той има публикации по зависимостите и е позната личност. Лекува хоспитализирани в болницата в Раднево, преустановил е практиката за изнесени прегледи в Стара Загора;
 • София – Ин Лайф Медикъл предлага денонощна консултация с нарколог, но клиниката няма практика да изтъква имената на специалистите си. Частната клиника на Канчелов има поделения в Благоевград, Видин и Ст. Загора. Лечение в кабинет предоставя в индивидуалната си практика д-р Валя Георгиева. Добри специалисти са още д-р Владимир Николов, д-р Христо Хинков;
 • Бургас – изпъква името на д-р Чавдар Карабаджаков, който приема в ж.к. Изгрев. В екипа му има специалист по психиатрия.
 • Пловдив – хварят се специалистите от Центъра на психично здраве на Пещерско шосе 70. Изпъква името на Люба Хаджийска, практикуваща на В. Априлов 9. Има добри отзиви за д-р Никола Марков, д-р Бешков, д-р П. Атанасова, д-р Любка Илиева;
 • Плевен – в местната болница практикуват д-р Людмил Тумбев и д-р Стойчев, които са с висока квалификация в областта. С добро име се ползват и колегите им доц. Александрова и д-р Духленски. В ДКЦ 3 приема д-р Поля Генчева;

Варна разполага с  Психиатрична клиника, в която изпъква имената на д-р Христо Кожухаров и неговите колеги – психиатри.

Как да потърсим помощ от лечителката Евина

Най-бързият начин да се осигури реакция от страна на Евелина Лютова е да се ползва формата за контакт, която е в този сайт. В имейла опишете накратко проблема. Евина ще върне обаждане до няколко часа.

Видео рецепта за премахване на вредностите от алкохола:

Първоначално публикувано на:10.06.2023 @ 19:57

5 коментара по “Рецепти за отказване на алкохола. Домашно лечение

 1. Алкохолизъм заедно с психически проблем, вече е зад гърба ни. Минаха 2 месеца и си мислех, че няма никакъв ефект от Евелина Лютова, Ииии всичко тръгна като лавина. Ритуалите наистина лекуват!

 2. Не мога да си представя как магия лекува алкохолизъм, но факт, Еви го направи и баща ми оздравя. Трябваше доста да се потруди, защото той беше труден случай. Сега не близва.

 3. В моето семейство имаше алкохолизъм от родово проклятие. Еви го премахна и проблемните оздравяха и двамата наведнъж! Огромно Благодаря!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.